Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La segona llar d'infants ja gateja

La nova escola bressol Els Pinetons tindrà 61 places, que en el futur s'ampliaran a 122 places.
Les obres de la segona llar d'infants avancen a bon ritme i complint el calendari,
de cara a la seva obertura el proper mes de setembre. La primera fase de l'equipament, que acollirà 61 infants de 0 a 2 anys, costarà aproximadament un milió d'euros i tindrà una superfície d'uns 700 metres construïts.

Aquesta inversió forma part del pla per a la creació de 225 places de llar d'infants. Aquest setembre ja hi haurà 122 places: les 61 de la llar d'infants La Rodeta i les 61 noves de la Pinetons. En el futur, es preveu doblar les dues escoles bressol, amb la construcció d'un edifici bessó a la llar Pinetons i una segona planta a La Rodeta. La llar en construcció, projectada per l'arquitecte Sergi Valls, consta de planta baixa, amb forma de lletra L. Una ala serà destinada a les quatre aules i espais complementaris. A la segona aniran una sala polivalent, la cuina i els vestuaris, etc. La llar d'infants també disposarà d'una amplia zona de jocs d'uns 750 metres quadrats i una porxada, amb accés directe des de les aules. El pressupost s'ha incrementat en uns 200.000. euros ja que s'han introduït millores, com ara l'ampliació en 100 metres de les dependències, la creació d'una zona específica per nadons i una cuina més gran, preparada per a la 2a fase.
La nova llar d'infants s'està construïnt amb un sistema mecanitzat. El seu acabat exterior és amb panells metàl·lics micronervats de colors. L'edifici compta amb grans finestrals i accés directe al pati des de cada aula.
La climatització de totes les dependències del centre és amb calefacció radiant pel terra i aire acondicionat, alimentada per plaques solars i fotovoltàiques, que es col·locaran a la coberta, aillada amb lloses Filtron.
Setmanalment es fan visites de seguiment de les obres entre l'empresa constructora i representants de l'Ajuntament de Ripollet. Un dels canvis més importants ha estat l'ampliació de la llar d'infants en 100 metres més.

Segona fase del CEIP Els Pinetons
El CEIP Els Pinetons també està en obres. El departament d'Educació de la Generalitat està executant la segona fase del col·legi, que ampliarà el centre en 4.600 metres més, entre el centre de primària, el gimnàs i la pista esportiva. El cost total final serà d'1,7 ME.