Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

80 families ja reben ajudes de la Llei de Depèndencia

Els Serveis Socials d'Atenció Primària de l'Ajuntament de Ripollet ja han començat a aplicar la Llei de la Dependència mitjançant la creació d'una nova àrea en el departament, amb una treballadora social que atén totes aquelles persones amb dependència que estan interessades a acollir-se a la nova Llei de Promoció de l'Autonomia i Atenció a les persones en situació de dependència. A Ripollet, unes 80 families ja reben, actualment, ajudes de la Llei de Dependència.

Una vegada la persona interessada ja ha estat valorada i ha rebut la resolució de grau de dependència, la treballadora social és la responsable d'informar i orientar al ciutadà sobre com funciona el sistema d'atenció a les persones en situació de dependència, així com de facilitar la sol·licitud i orientar sobre com fer els tràmits pertinents. Posteriorment, conjuntament amb la persona depenent i/o la seva família, es decideix quines actuacions són les més adients per fer front a la situació.
Els serveis i les prestacions econòmiques a les que pot accedir la persona són servei d'atenció domiciliària, teleassistència, centre de dia, centre residencial, prestacions econòmiques per familiars cuidadors, o prestacions econòmiques pel pagament de serveis. Els més sol·licitats a Ripollet han estat: la prestació econòmica per familiars que tenen cura d'una persona depenent, el servei d'atenció domiciliària i la prestació econòmica per pagar un centre residencial.