Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gegants i trabucaires tornen a acompanyar els actes del Corpus 2008

La Comissió del Corpus de l'Associació Cultura i Tradició i la Parròquia de Sant Esteve han organitzat els actes de celebració del Corpus, que tindrà lloc el cap de setmana del 24 i 25 de maig. Amb l'objectiu de recuperar una de les festes més antigues i tradicionals de la comarca, enguany a banda de les catifes de flors i la processó, s'ha ampliat el programa d'actes i s'ha incorporat per segon any consecutiu les salves de trabuc i els gegants.

L'acte de presentació va tenir lloc el passat divendres, 16 de maig, a càrrec del president de l'Associació Cultura i Tradició, Pere Padró, i del regidor de Cultura, Ferran Tornel. El programa d'actes s'iniciarà dissabte amb la tallada de flors a la plaça Clos. Diumenge, a partir de les 8 del matí, tothom qui vulgui podrà participar en l'elaboració de les catifes. A més, durant el matí es podrà visitar una mostra fotogràfica sobre el Corpus de l'any passat i conèixer l'origen històric de la presència dels gegants al corpus. Al migdia, actuaran els trabucaires i a la tarda, ho farà el Cor de Cambra de Ripollet. Desprès de la missa solemne, tindrà lloc la processó, que anirà acompanyada per la Banda de l'Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès i els Gegants de Ripollet.
La diada del Corpus compta amb la col•laboració del Patronat Municipal de Cultura de Ripollet i el Departament de Governació i Administracions públiques de la generalitat de Catalunya.

IV Trobada de Catifaires de Catalunya a Ripollet

D'altra banda, Ripollet acollirà el proper 15 de juny la 4a Trobada de Catifaires de Catalunya, també organitzada per l'Associació Cultura i Tradició. La trobada comptarà amb l'assistència de les entitats d'Arbúcies, Caldes de Montbui, Mollet, La Garriga, Sitges i Ripollet, així com la població asturiana de Castropol, com a convidada especial.

L'objectiu de la trobada és que cada poble vegi les diferents tècniques i maneres de fer les catifes, les quals es realitzaran a la plaça de l'Onze de Setembre. El programa d'actes també compta amb una mostra de puntes de coixí, un concert de la Societat Coral el Vallés i del Cor de Cambra de Ripollet i l'actuació de la Colla de gitanes de Ripollet. A la tarda s'oferirà un concert de música popular amb el grup La Sacairada de Vilanova i la Geltrú. La fi de festa serà a les 19 hores, amb la colla de gegants i grallers de Ripollet, que desfaran les catifes.

R.H.