Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'associació Cultura i Tradició participa en una trobada a Montserrat

El passat dia 27 d'abril, l'associació Cultura i Tradició va participar en una iniciativa de la Federació Catalana d'Entitats Catifaires, que consistia en una visita a Montserrat per ofrenar una catifa de flors a la Moreneta. A banda de Ripollet hi van participar els grups d'Arbúcies, de Blanes, de Caldes de Montbui, de la Garriga, de Mollet, de Sta. Coloma de Gramenet i de Sitges.

Les entitats van elaborar una catifa de 40 metres quadrats, partint d'un dibuix d'Alexandre de Riquer, que és el Sant Jordi del fragment central de la bandera de la Unió Catalanista de 1901. La comitiva estava constituïda per unes 50 persones i una dedicació de 7 hores seguides, que van suposar més de 350 hores de feina.
En aquesta catifa s'hi representaren les peculiaritats de cada poble a l'hora de col.locar la flor, els materials naturals i el perfilat per aconseguir unes textures, una bellesa i una perfecció que ens permet afirmar que és una de les catifes més ben feta i més elaborada de les que s'han vist mai.
Els materials emprats van des dels 20000 clavells sencers, els desfullats, la pradella, encenalls tenyits, llegum tenyida, sal i pedra natural, a la terra de jardí. Tota una gamma d'elements naturals combinats de tal manera que seguiren el dibuix fidelment fins a donar-li la forma i el color que requeria.
Els catifaires que constitueixen la Federació, contents de la fita aconseguida, han agraït el patrocini a la Fundació Caixa de Sabadell i de Centre de Promoció de la Cultura Tradicional Catalana de la Generalitat.També han volgut convidar als pobles que fan catifes de flors que s'animin a federar-se per compartir noves experiències i obrir nous camins de col.laboració.

L.P.