Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet potencia el civisme amb una macroexposició

El proper dijous, 8 de maig es presenta, a la plaça de Joan Abad, l'exposició ‘Gràcies, fem un bon equip. Exposició sobre civisme', realitzada per l'Àrea d'Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, emmarcada dintre de les actuacions del Pla Local de Convivència de l'Ajuntament de Ripollet. Aquesta exposició està dividida partint de les lletres de la paraula GRÀCIES, en 7 mòduls que metafòricament expliquen que no es pot ser cívic només en un àmbit.

La seva estructura ha estat pensada per facilitar el treball de grups d'escolars de primària i secundària, de col·lectius de joves, de gent gran i d'associacions veïnals que vulguin realitzar activitats a l'entorn del civisme i els valors ciutadans. Estarà ubicada a la Plaça Joan Abat (davant del Pavelló Joan Creus) del 8 al 23 de maig inclosos, en horari de 10 a 20h (incloent-t'hi els caps de setmana).

Els mòduls de la mostra tractaran sobre neteja i sostenibilitat, soroll i entorn, espais de convivència, tinença responsable d'animals de companyia, mobilitat sostenible, interactiu i audiovisual.

La programació de les visites amb monitor és per menors de 12 anys, a qui se'ls lliurarà una fitxa pedagògica per tal que la pugin treballar mentre fan la visita. La durada de la visita depèn de cada escola, pot ser de 20 a 30 minuts, i els grups de 20 a 30 infants. La dinàmica serà la següent, el monitor fa una explicació del civisme a la exposició, i després es distribueixen les fitxes pedagògiques. El treball amb les fitxes el fa el mestre amb els nens, ho pot fer al mateix espai de la exposició o a classe. El monitor no intervé en el treball amb la fitxa. Els majors de 12 anys poden realitzar la visita de manera lliure (sense monitor) per tant no han de fer la programació de la visita.

F.R.