Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El regidor de Cultura, Ferran Tornel, visita Torí en una viatge de la Diputació de Barcelona

El President-delegat del Patronat de Cultura de Ripollet, Ferran Tornel, es va desplaçar a Torí (Itàlia), del passat 15 al 18 d'abril, convidat per l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Es tractava d'un viatge en el qual van participar una quarantena de regidors, regidores i tècnics dels municipis de la província de Barcelona.

L'objectiu del viatge era conèixer de prop i compartir experiències d'altres realitats europees. En aquest sentit, el programa incloïa la visita als principals equipaments culturals de la ciutat italiana i les seves rodalies. Els regidors van poder visitar el Museu Diffuso della Resistenza, que destaca per no ser un museu institucional, sinó el centre d'una xarxa que aglutina tots els llocs dedicats a la memòria de la ciutat. El viatge va continuar amb la visita de la Residenza Multidisciplinare di Avigliana, un equipament pluridisciplinar que permet l'estada dels artistes i afavoreix la producció teatral a les àrees amb menys oferta. Aquest espai és el resultat d'un decret d'àmbit estatal per a la creació d'aquest tipus de residències. D'altra banda, la delegació també va visitar el Centro Intercultural de Torí, inaugurat l'any 1996 amb l'objectiu d'afavorir el diàleg sobre els temes que afecten als ciutadans independentment del seu lloc d'origen. A banda de Torí, els regidors van desplaçar-se fins a Ivrea, per conèixer un ecomuseu a l'aire lliure de més de 2 quilòmetres, i a Venaria, on s'està realitzant l'obra de restauració més gran d'Europa.

La trobada institucional va comptar amb la presència del president de la Província de Torí, el regidor de Cultura de la Província de Torí i el responsable del servei de Cultura; així com una delegació de regidors de cultura de diversos ajuntaments. La valoració del viatge per part de Ferran Tornel ha estat molt positiva ja que ha permès intercanviar experiències i conèixer noves maneres de treballar entorn la cultura.

F.R.