Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet signa el Pacte Local per l'Educació en el Lleure 2008-2011: Casals d'Estiu de Ripollet

El nou pacte, que començarà a funcionar a partir d'aquest mateix estiu, contempla entre d'altres punts la realització dels Casals d'Estiu de forma alternada als Centres d'Educació Infantil i Primària públics de Ripollet. A més, durant els properes quatre anys, s'anirà ampliant el nombre de places de forma progressiva fins arribar a 600.

Tots aquests acords van ser signats, el passat dilluns 21 d'abril, per la comunitat educativa local, els representants de les AMPA, la regidora d'Educació, el regidor de Cultura i Joventut i l'alcalde de Ripollet. La realització dels casals es coordinarà amb el programa d'obres de construcció, d'inversió i de millora dels centres. A més, es redactarà un conveni anual que definirà, principalment, el calendari definitiu, la publicitat, el pressupost i les beques i el procés d'inscripció.

El procés d'elaboració del pacte va començar el passat mes de novembre, quan, a petició de les dues regidories implicades i de representants de diferents CEIP de Ripollet, es va constituir la Taula de participació per l'elaboració del pla. En aquesta han participat també les dues entitats juvenils que històricament han realitzat els Casals d'Estiu: l'Esplai La Gresca i l'Esplai l'Estel. Aquest darrer va manifestar durant el procés de debat la seva voluntat de no participar del pla resultant.

Tal i com va manifestar el regidor de Cultura, abans de la signatura, “un cop finalitzin els casals la taula de treball continuarà per tal de valorar els resultats i seguir millorant els punts que faci falta”. Tant els representants dels centres com de l'AMPA van agrair a l'Ajuntament i a tots els participants, la feina feta.

F.R.

Foto:
- Fotografia de grup, a la Sala de Plens