Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les obres del carril BUS-VAO a la C-58 no afectaran Ripollet

L'alcalde, Juan Parralejo, acompanyat pel segon tinent d'alcalde, Xavier Peñarando, es van reunir el passat dilluns, 14 d'abril, amb responsables de Tabasa, l'empresa pública encarregada de la construcció del carril Bus-VAO a la C-58. En aquesta reunió, els responsables municipals van poder confirmar que, tot i que es parla d'una via entre Ripollet i l'avinguda Meridiana, aquesta infraestructura no afectarà en res el nostre terme municipal, ja que es construeix a partir del riu Sec.

La reunió també va servir per confirmar que Ripollet tindrà accés a aquesta via i que les incorporacions estan fetes amb total seguretat. Pel que fa als vehicles d'alta ocupació, en un principi es preveu permetre l'accés a vehicles amb 2 o més passatgers, però segurament el mínim acabarà essent de 3 ocupants, segons l'alcalde.

L'empresa pública Tabasa ja ha iniciat el procés de licitació del projecte, amb un pressupost de 119 milions d'euros. El nou carril bus millorarà la mobilitat des del Vallès i permetrà augmentar la fluïdesa del trànsit dels vehicles d'alta ocupació i de transport públic col·lectiu en les entrades i sortides de Barcelona. Les obres, que s'adjudicaran durant el setembre amb un termini d'execució de 3 anys, es preveu que s'iniciïn a la tardor. Aquesta licitació és el primer pas per l'execució del Pla d'inversions de Tabasa, aprovat pel Govern, que preveu invertir 433 MEUR en els propers 6 anys en diverses actuacions de millora del transport públic.