Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Novetats al Racó de les lletres locals

El Racó de les lletres locals, un espai per a la difusió de la producció editorial local, tornarà a ser present al Sant Jordi a la Rambla 2008. Enguany, s'afegeix al racó el llibre Entramados, escrit per mestres de l'escola El Martinet de Ripollet. Després de la seva consolidació durant la fira de l'any passat, aquest 2008 els visitants del Sant Jordi a la Rambla podran tornar a adquirir totes aquelles obres literàries editades a Ripollet o escrites per autors locals.

Serà al Racó de les lletres locals, que enguany presenta com a novetat, el llibre Entramados, escrit per un grup de mestres del CEIP El Martinet i Ubuntu.Estimada terra africana, de Nicolàs Valle. L'objectiu del Racó de les lletres locals és reunir tota la producció editorial local i facilitar la trobada entre els escriptors i el públic. Wenceslau Soler i M. Antònia Recasens, autors de Viatge a Finlàndia i altres reflexions, juntament amb la Biblioteca de Ripollet i l'editorial EMA Publicacions, van ser els promotors d'aquesta iniciativa, l'any 2006.
El Racó comptarà amb un espai destinat a la venda i exposició de llibres i un altre per a la signatura per part dels autors.

Més enllà de Sant Jordi
Amb l'objectiu de fer participar d'aquesta iniciativa tots els implicats en la comercialització de llibres, els impulsors del Racó de les lletres locals han decidit crear un plafó de promoció per a llibreries i quioscos. L'objectiu és utilitzar aquest plafó per donar a conèixer les novetats editorials locals i fomentar que els comerços dediquin un espai a la producció local. El projecte ha estat finançat per la Regidoria de Comerç i Indústria de l'Ajuntament de Ripollet.

[Entramados, CEIP El Martinet]
Meritxell Bonàs, Lídia Esteban, Dora Garmendia, Elvira Huella, Neus Mira, Montserrat Navarro, Isabel Trias i Agnès de Yzaguirre són les mestres i autores d'aquesta obra, amb pròleg de Carles Parellada.
Aquesta publicació neix a partir dels dossiers, que, de forma semestral, redacten les mestres per compartir amb els pares dels alumnes les experiències i progressos dels infants a l'aula. Es tracta d'una obra que preten plasmar una nova manera d'entendre la pedagogia i l'educació.

[Ubuntu. Estimada terra africana, Nicolás Valle]
'Ubuntu' significa una cosa semblant a "som persones perquè hi ha altres persones". És una paraula lligada al perdó, que segons l'autor ha estat primordial en la transició política de l'apartheid a la democràcia. El llibre relata un conjunt de viatges i reportatges sobre la història contemporània del continent negre, fruit del treball de més de 10 anys del periodista. Nicolàs Valle treballa des de 1990 en la secció d'internacional dels informatius de TV3 i ha cobert diferents conflictes armats.