Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

20 d'abril, Sant Jordi a la Rambla

El proper diumenge, 20 d'abril, la CRAC celebrarà la 21a edició del Sant Jordi a la Rambla, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura, la regidoria de Comerç, Indústria i Turisme i diverses entitats locals. Com a novetats, enguany la fira d'artesania canviarà d'ubicació, traslladant-se de la plaça de Pere Quart a la mateixa Rambla. La CRAC espera que la fira compti enguany amb una quarantena de parades. En total, s'instal·laran prop d'un centenar d'estands entre la rambla de Sant Jordi i la de Sant Esteve, trobant parades d'entitats, partits polítics, així com de llibres i roses.

Actuacions i activitats
Com és habitual, algunes de les entitats presents al Sant Jordi a la Rambla també hi participaran realitzant activitats. Aquest és el cas de Ripollet Sardanista, que a les 12 del migdia realitzarà la seva tradicional ballada, a la plaça de Pere Quart. Enguany, comptaran amb la presència de la cobla Ciutat de Girona.
Cap a les 13 h, la mateixa plaça acollirà la presentació de l'himne local ‘Cant a Ripollet', amb la participació d'alumnes de les escoles de Ripollet i la Societat Coral El Vallès. Ja a la tarda, la Rambla serà l'escenari de diverses actuacions, entre elles de la Colla de Gitanes de Ripollet i d'havaneres. Els més petits també tindran el seu racó a la fira. Així, el Sant Jordi a la Rambla també comptarà amb activitats infantils, com inflables i un trenet. En aquesta edició també s'instal·larà una parada on es repartiran crispetes gratuïtament. Aquestes s'ubicaran a la rambla de Sant Esteve, just davant de la Plaça del Molí, que acollirà la 12a Mostra Gastronòmica.

Una festa amb història
Fa uns 25 anys que un col·lectiu d'entitats locals va començar a organitzar un seguit d'activitats per celebrar la Diada de Sant Jordi. Una iniciativa que, finalment, es va convertir en la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals (CRAC), ara fa 21 anys.
Inicialment, la festa, organitzada per la Caixa de Sabadell, consistia en muntar diverses paradetes al parc d'Anselm Clavé. Amb l'arribada de la democràcia ho va començar a organitzar l'Ajuntament de Ripollet i, després d'un parell d'anys sense realitzar cap activitat, va ser un col·lectiu d'entitats qui va assumir aquest repte.
La CRAC, que va néixer de la comissió de Carnaval, va ser, finalment, qui es va encarregar de la seva organització i va anar incloent activitats com la Mostra Gastronòmica o la fira d'artesania.

R.H.