Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Molts anys de servei al barri de Can Mas

Eugenio Méndez i José Muñoz, tresorer i vice-president de l'A.V. de Can Mas, ens expliquen els inicis de l'entitat.
L'Associació de Veïns del Barri de Can Mas ja porta més de 30 anys lluitant per millorar la qualitat de vida del seu barri. Defensa de les zones verdes, la construcció d'un col·legi o la rehabilitació dels parcs han estat algunes de les seves prioritats. Però la lluit també deixa espai a l'oci amb el Concurs de Migas o de Dibuix.

eBR. Com neix la idea de fer un Concurs de Migas?
De forma espontània. Moltes famílies del barri provenien d'Extremadura i Andalusia i les Migas són un plat molt típic de la zona. Estem contents perquè la participació sempre ha estat molt bona.

eBR. I el concurs de dibuix?
Tot i que ens agradaria que les escoles s'impliquessin una mica més, també estem molt contents, especialment amb el col·legi El Martinet que sempre fan uns dibuixos molt elaborats.

eBR. Treballen conjuntament col·legi i entitat?
Sí. Formem part de espais comuns i tant ells com nosaltres ens impliquem molt en millorar el barri. L'associació des dels seus inicis va lluitar moltíssim per tenir una escola a prop de casa. Va costar molt.

eBR. Amb quins altres objectius neix l'Associació de Veïns?
Doncs amb els mateixos que la majoria d'associacions. Primer per el rebuig a la situació política d'aquell moment. Faltava fer moltes coses a tots els pobles. Després vam començar a reivindicar coses pròpies: el col·legi, més zones verdes.

eBR. Quina és la lluita ara?
La Llei de Barris és el millor que li podia passar al barri. Primer perquè tindrem una seu per l'Associació més gran; segon perquè ens arreglaran el parc Primer de Maig, que és un dels espais més bonics de la zona i especialment la millora del parc Rizal o augmentar la il·luminació d'alguns carrers.

eBR. Quanta gent forma part de l'associació?
Creiem que la nostra és una de les més nombroses, amb uns 600 socis. Però costa molt que la gent participi activament. Els veïns són conscients de les necessitats del barri però és difícil mobilitzar a tanta gent. Si féssim més pinya la nostra veu es faria sentir molt més.

eBR. Com encaren el futur?
Amb molta il·lusió, especialment arrànde la gran inversió que es farà. Però continuarem treballant perquè Can Mas sigui un gran barri per viure.