Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Programació d'abril del Teatre Auditori

El Teatre Auditori de Ripollet acollirà aquest mes d'abril dos espectacles. El primer porta per títol ‘Txalaria ‘ i està centrat en la fusió de les tradicions basca i catalana. L'espectacle va a càrrec de la formació musical Txala.
‘Ruddigore o la nissaga maleïda' és la proposta que tanca aquest mes d'abril. Es tracta d'una opereta sobrenatural basada en una obra dels autors de musicals Gilbert i Sullivan.

‘Txalaria'
Lloc: Teatre Auditori
Data: 11 d'Abril. 22h.
Preu: 15 euros


‘Txalaria' és el directe de presentació dels disc de la formació musical Txala, nascuda l'any 2001 i ja consolidada en el panorama de la música d'arrels tradicionals. Ens presentaran un espectacle visual i sonor, on les fustes, els ferros i les pedres de la ‘txalaparta', un dels instruments més peculiars de la música tradicional basca, es fusionen amb instruments de la tradició musical catalana i d'arreu del món. Una nova evolució de la música popular de Catalunya cap a noves fronteres. Per altra banda, els móns de la música tradicional i moderna s'agafen de la mà, creant dos espectacles on la multiculturalitat és protagonista. La formació Txala neix quan el seu fundador Nando Taló, timbaler de diverses formacions de música tradicional catalana, s'interessa per la música tradicional basca. Després de diversos viatges a Euskadi, Taló construeix la seva pròpia Txalaparta i estudia les possibilitats del mestissatge. El resultat de l'intens treball amb el bateria Siscu Aguilera suposa el naixement d'aquest grup que, a banda de diversos festivals, va participar en la gravació de la banda sonora de la pel·lícula “El lobo” interpretada per Eduardo Noriega.

‘Rudigore o la nissaga maleïda'
Lloc: Teatre Auditori. Data: 25 d'abril. 22h
Preu: 15 euros


Basada en l'espectacle musical ‘Ruddigore or the witch's curse', una opereta de Gilbert i Sullivan, aquest espectacle està dirigit per Joan Maria Segura i la la direcció musical va a càrrec d'Albert Mora. Un granger que amaga un secret horrible, un mariner amb bon cor, una donzella en edat de merèixer, la presidenta de l'Associació de Familiars de Futures Víctimes i una núvia boja són els personatges d'aquesta opereta sobrenatural. Tots ells intentaran esquivar la mort, ja que, segons l'argument, la nissaga dels Baronets de Ruddigore està maleïda. Tots els qui hereten el títol estan obligats a cometre un crim mortal cada dia si no volen morrir en terrible agonia. Els actors que posen aquesta obra sobre l'escenari són: Anna Alborch, Lali Camps, Rubèn Montañà, Albert Mora, Toni Sans, Maria Santallusia i Francesc Mora.
Gilbert i Sullivan són coneguts per les seves operetes musicals, creades durant l'Anglaterra Victoriana. Les seves obres han estat traduïdes a diversos idiomes i s'han reversionat per adaptar-les al cinema. A Catalunya, són conegudes especialment “El Mikado” i “Els Pirates”

Les Nits de Música, una bona opció pels divendres
Incloses en el programa que cada mes presenta l'Associació d'Espectadors del Teatre Mercat Vell, l'últim divendres de cada mes tenen lloc, al Centre Cultural, audicions musicals des de les vuit del vespre i fins a dos quarts de deu de la nit. Aquesta activitat està organitzada pels socis i sòcies de l'entitat i tracta temes diversos, sempre relacionats amb la música, com ara audicions i visionats de sarssuelas i òperes, monogràfics especials sobre havaneres o musicals de Broadway i convidats relacionats amb el món de la música com cantants o intèrprets. Per aquest mes d'abril, està prevista una sessió excepcional pel Sant Jordi a la Rambla del dia 20, que tindrà lloc a la mateixa rambla. Tancarà el mes el monogràfic dedicat a les Corals a Catalunya, on s'explicarà els seus inicis i el seu desenvolupament així com el fenòmen coral a Ripollet.