Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Antoni Francolí: “Sense el suport del ciutadà no es pot mantenir la ciutat neta”

eBR. Per què s'ha incrementat el control de sancions per embrutar la via pública?
Últimament havíem vist un augment de la brutícia de les façanes i del mobiliari urbà. Ara es farà un control més estricte i s'aplicarà una sanció de 60 euros i de 120 en cas de que sigui reiterat. També es pot demanar al ciutadà que repari allò que ha embrutat o que pagui el cost de neteja.

eBR. En el cas de la publicitat de les empreses, qui rep la sanció?
Es sancionarà a qui realitzi l'acció o a l'empresa que l‘hagi contractat. Estem treballant perquè es col·loquin torres de publicitat, per tal d'evitar que es pengin cartells a les parets. De totes maneres, prèviament s'ha informat a les empreses locals i als comerços perquè siguin conscients de l'enduriment del control.

eBR. Quines gestions fa la Regidoria respecte l'abastament aigua?
Es fa a través de l'empresa SOREA i nosaltres portem el control i gestió de què no hi hagi com incidència o tall. En molts serveis ens encarreguem de fer la gestió amb l'empresa adjudicatària.

eBR. I amb l'enllumenat?
Aquest any finalita la darrera fase del pla de substitució de l'enllumenat, per evitar la contaminació lumínica i per tant reduir la despesa energètica local. A més, també tenim un servei de 24 hores per solucionar problemes de subministrament de llum.

eBR. Parli'ns de la situació del Cementiri?
Actualment estem treballant per informatitzar tot el control dels nínxols, a més estem pendents de tancar, amb un any i mig o dos, la construcció del tanatori, en una zona que no tingui problemes de trànsit. Respecte el cementiri tenim uns 1600 nínxols, i no es pot ampliar.

eBR. I la neteja viària i el reciclatge?
Costa conscienciar al ciutadà que tingui cura de la neteja dels carrers i també hi ha problemes amb els contenidors compartimentat. Estem analitzant a d'altres municipis per veure nous sistemes de recollida. És cert, però que la resta de contenidors de vidre, paper i plàstic, així com la deixalleria s'utilitzen de manera habitual. Hi ha una part de la ciutadania que encara s'ha conscienciat de la necessitat de reciclar.

Entrevista realitzada a l'INFO de Ripollet Ràdio el 22 de febrer