Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Maria del Mar Viera: “Aquest setembre tindrem una nova Llar d'Infants”

eBR Tenim 536 nenes i nenes per escolaritzar per primera vegada. Ripollet està preparat?
Justet. Fa poc vam anar a parlar a la Generalitat i segurament s'haurà de fer una aula provisional a la zona Pinetons. Tot i així, està previst començar la segona fase del CEIP Tiana i del CEIP Pinetons. A més d'una escola nova.

eBR. Com tenim les places de Llar d'Infants?
Al setembre ja tindrem la nova llar d'infants, perquè les obres estan molt avançades. El curs vinent tindrem una cobertura de 122 places.

eBR. Quan acaba la segona fase de Pinetons?
Les obres haurien d'estar finalitzades a principis del nou curs, però la Generalitat encara no ha començat les obres. Ens han assegurat que, com a molt tard, estaran per Nadal.

eBR. I la nova escola?
Ja es va fer la cessió de terrenys i, si tot va bé, l'escola estarà preparada pel curs 2010-2011. També som conscients que aviat necessitarem un nou institut i estem buscant una ubicació.

eBR. Per què ha canviat el mapa escolar de Ripollet?
Perquè s'ha afegit la zonificació de les escoles concertades, per mandat de la Generalitat. Però com que a Ripollet les escoles concertades estan molt a prop les unes de les altres ha estat complicat fer coincidir amb les zones que ja estan establertes.

eBR. És possible escollir una escola que no et toqui per zona?
Sí, és possible. Els pares poden triar l'escola que vulguin. Però és clar, s'utilitza un varem amb punts: si pertanys a la zona, els nens amb alguna minusvalia, fills de personal del centre, famílies nombroses, tenen punts adicionals.

eBR Quantes escoles es poden escollir?
Les que vulguis. Es poden posar totes en l'orde de preferència.

eBR. Quina valoració fa del Pla d'Entorn?
Molt positivament. Ara hem de fer un segon pas i buscar allò que nosaltres necessitem i que l'Ajuntament mantingui el programa amb recursos econòmics propis.

eBR. Quins projectes destacaria?
Les aules d'estudi assistit, l'EduArt, els Casals Lingüístics, el programa d'Esport als Parcs. Molts i tots importants.