Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nova edició del programa En Vers d'aproximació a la poesia

El proper dijous, 17 d'abril, tindrà lloc la tradicional Marató Poètica, inclosa en els actes de l'En Vers 2008. Aquest projecte, organitzat pel Patronat de Cultura, la Regidoria d'Educació i el Centre de Recursos Pedagògics i el suport de la Biblioteca Municipal, compta amb dos tipus d'activitats: les que es desenvolupen a les escoles, durant l'horari lectiu, i les que són obertes per a tots els públics.


L'En Vers 2008, que enguany arriba a la quarta edició, té com a objectiu el foment de la lectura poètica i apropar aquest gènere als ciutadans, especialment als col·legis, tal i com van explicar conjuntament el regidor de Cultura, Ferran Tornel i la regidora d'Educació Maria del Mar Viera a la presentació del programa d'activitats. En aquesta edició la temàtica proposada perquè els alumnes treballin la expressió poètica ha estat la relació d'aquesta amb les arts visuals.

Des del mes de gener i fins el mes d'abril els alumnes de cicle superior de primària i de 1r d'ESO han tingut la possibilitat de treballar amb la Maleta Viatgera de Poesia, que consisteix en un recull de llibres i audiovisuals, acompanyat d'un dossier amb propostes didàctiques. A més, els alumnes de 5è de primària i 1r d'ESO també realitzaran durant tot el mes d'abril un taller d'interpretació poètica, a la Biblioteca Municipal. Rosa Fité repeteix la seva participació a l'En Vers amb l'activitat Introduïm la poesia a l'escola, dirigida als alumnes de segon de primària, i que treballa la poesia amb contes, cançons i endevinalles.

D'altra banda, també s'han programa diferents activitats obertes a tota la ciutadania, com per exemple l'exposició 'Miró. La metàfora de l'objecte', que va acollir el Centre Cultural fins el passat 16 de març. Actualment, al mateix espai, es pot veure 'Caminant fins que Nyac', que també forma part de l'En Vers d'enguany. Aquesta mostra sorgeix del treball conjunt de l'artista Stella Hagemann i el poeta Enric Casasses. En el decurs del recital poètic d'Enric Casasses i sovint acompanyat per Manel Pugès i altres músics, Hagemann realitza una obra pictòrica inspirada en el que sent en aquell moment. La mostra es podrà visitar fins el 29 d'abril.

El dia 6 d'abril es va estrenar al Centre Parroquial l'espectacle infantil Un plat pla ple de poesia està i finalment el dia 17 d'abril, a partir de les deu del matí, els col·legis locals participaran a la Marató de Poemes al parc d'Oriol Martorell, Primer de Maig i Dolores Ibarruri. A dos quarts de vuit del vespre, al Centre Cultural, Enric Casasses oferirà un recital de poesia, amb l'acompanyament musical de Manel Pugès i el suport visual de Stella Hagemann.

Finalment, aprofitant el seminari d'audiovisuals d'infantil i primària que ofereix el Departament d'Educació, a través del Pla de Formació, s'ofereix a les escoles la possibilitat de realitzar un programa de ràdio a l'emissora municipal Ripollet Ràdio per emetre els recitals dels poemes realitzats pels alumnes. Aquest programa s'emetrà en dues sessions, de 12 a una del migdia i de cinc a sis de la tarda, el mateix dia 17 d'abril.

F.R.