Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TABASA licitarà en breu l'obra del carril bus a la C-58

El Govern de la Generalitat va aprovar el passat dimarts, dia 1, el Pla d'inversions de l'empresa pública Túnels i accessos de Barcelona, Tabasa, que destinarà 433 milions d'euros a finançar diverses obres de mobilitat, entre elles l'habilitació de carrils Bus-VAO a la C-58 entre Ripollet i Barcelona. TABASA té previst licitar properament el projecte del nou carril bus entre Ripollet i l'avinguda Meridiana, que preveu la construcció d'una via addicional de l'autopista C-58.

Aquesta via, tindrà dos carrils i s'ubicarà a la mitjana de l'autopista en gairebé tot el tram, i permetrà també la circulació dels vehicles d'alta ocupació (VAO). L'obra tindrà un termini de construcció d'uns 3 anys. La longitud aproximada del carril bus serà de 6,7 km i en la seva major part serà construïda a nivell i al centre de la calçada, amb dos carrils de 3,5 metres cadascun i vorals d'un metre i mig. L'espai per ubicar el nou carril es farà ampliant els laterals de l'autopista.

Enllaç elevat
El projecte compta amb un enllaç d'accés elevat des de Ripollet, a l'alçada del riu Sec, i un altre a l'entrada de la Meridana. Enllaç de Ripollet es formarà a partir d'una estructura elevada a la que es podrà accedir en direcció Barcelona des de la mateixa autopista i des de l'exterior a Ripollet. Tindrà també un ramal de sortida conformant així un trident viari. Aquest mateix accés elevat, d'uns 300 metres, descendirà aleshores per deixar el carril bus a nivell d'autopista i continuar cap a Barcelona pel centre de la calçada. L'enllaç conformarà també unes pèrgoles per damunt dels vials existents.

R.H.