Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ripollet se suma a la commemoració del Dia Internacional del Llibre Infantil

El dia 2 d'abril es celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil per commemorar el naixement de Hans Christian Andersen. El Consell Català del Llibre per a Infants i Joves conviden a tothom a celebrar una mateixa activitat. La Biblioteca de Ripollet s'adhereix a aquesta commemoració amb una narració de contes d'Andersen i una exposició de dibuixos realitzats pels més menuts i fins a 7 anys.

La Biblioteca ha triat ‘Ditona' (‘Pulgarcita'), explicat per Francina a les 18h. Fins el dia 5 d'abril hi haurà, a la Sala Infantil, una exposició de l'obra de Hans Christian Andersen.

Hans Christian Andersen
El 2 d´abril de 1805 va nèixer a la ciutat danesa d´Odense. El seu pare era sabater i la seva mare feia la bugada de les cases més riques de la ciutat. En els seus contes es troben moltes referències a les desigualtats socials i a la feina de sabater. Va provar, sense èxit, de ser actor de teatre i cantant, arribant a estar a punt de morir de fam. El director del teatre reial li va proporcionar algun diner amb el que va anar a la Universitat de Copenhague i va començar a escriure.
Un dels contes més populars és ‘El soldadet de plom'. També va escriure ‘El vestit nou de l´emperador', ‘La princesa i el pèsol', ‘La reina de les neus', ‘La sireneta', ‘L´aneguet lleig', ‘Ditona', ‘Els esclops de la sort'... Andersen va escriure més de 160 contes que han estat traduïts a totes les llengües.

L.P.