Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta una publicació sobre l'Ordenança dels Espais Verds

La Regidoria de Medi Ambient ha editat una publicació amb l'Ordenança de Medi Ambient dels Espais Verds, que va ser aprovada al Ple del passat 29 de novembre de 2007 i que va entrar en vigor l'1 de març. La regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, acompanyada per la tècnica del departament, Rosa Moragas, van presentar la publicació el passat 27 de març.

La publicació, il·lustrada amb imatges de Núria Machuca, serà distribuïda entre els promotors immobiliaris, així com entre aquelles empreses que treballen en l'àmbit de la construcció i la jardineria. En la redacció d'aquesta ordenança han participat, a més del departament de Medi Ambient, els departaments municipals de Jardineria i d'Urbanisme; l'empresa Jardinet, concessionària de part del manteniment municipal, i l'Agrupació Ripollet Natura, encarregada del projecte d'Educació Ambiental de la Casa de Natura. També es van recollir diverses esmenes presentades pels grups de l'oposició.

La voluntat d'aquesta ordenança és, tal i com va explicar la regidora de Medi Ambient, Gemma Edo, la de “tenir una eina que permeti protegir les zones verdes de Ripollet” i que fins i tot possibilitarà la modificació de plans urbanístics amb l'objectiu de conservar els elements vegetals. L'ordenança també regula com han de fer-se les obres d'implantació de zones verdes per tal de facilitar el seu manteniment posterior i el desenvolupament de les espècies vegetals. Altres aspectes recollits fan referència a la utilització racional i sostenible de l'aigua, la poda d'arbres, les segues dels prats, els tractaments fitosanitaris o l'eliminació dels residus generats en el manteniment de zones verdes, entre d'altres.

La responsable de Medi Ambient va explicar que, desprès d'un període d'adaptació, les infraccions recollides en aquesta ordenança seran sancionades per la Policia Local. A més de distribuir la publicació que s'ha editat, es col·locaran cartells indicatius a diversos parcs de Ripollet amb algunes de les prohibicions recollides a l'ordenança.

R.H.