Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La taxa de criminalitat de Ripollet és inferior a la mitjana catalana

El passat 12 de març va tenir lloc la reunió de la Junta Local de Seguretat on Policia Local i Mossos d'Esquadra van presentar les dades d'actuacions d'ambdós cossos policials durant l'any 2007. D'aquest informe en destaca que Ripollet és una població tranquil·la i segura, que compta amb un índex de criminalitat del 41,6, inferior a la mitjana europea (69), espanyola (50) i catalana (65,3). D'altra banda van ser valorades molt positivament les campanyes de Nadal i del Mercat Setmanal així com les patrulles mixtes pels carrers de Ripollet, que s'incrementaran a partir del mes d'abril de 2008.

Policia Local
Durant l'any 2007 la Policia Local de Ripollet, que compta amb 44 efectius, va realitzar un total de 12.863 intervencions, tal i com va explicar en roda de premsa el seu cap, Vicenç Pacheco. Les infraccions més destacades en l'àmbit de la conducció són donar positiu en el control d'alcoholèmia, negar-se a realitzar-lo, o portar el cotxe sense carnet, sense haver passat la ITV o sense assegurança. També destaquen les 8.300 denúncies realitzades per la Policia Local per estacionament indegut. Pacheco va destacar també la bona col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i va marcar com a objectius per al 2008 la millora de l'assistència de la policia de proximitat i vigilar els actes incívics de la població.

Mossos d'Esquadra
Per la seva banda, Josep Sánchez, cap dels Mossos d'Esquadra va explicar que a Ripollet 50% dels delictes que es realitzen són robatoris, destacant especialment els que es produeixen a l'interior dels vehicles. Durant l'any 2007 els Mossos van resoldre 4 de cada 10 delictes cosa que suposa un 45% del total. De les persones detingudes, en total 180, destaquen els detinguts per casos de violència domèstica i en 2a posició els detinguts per robatori. Sánchez va fer una valoració molt positiva de les campanyes de prevenció realitzades en col·laboració amb la Policia Local i va explicar que a partir del 31 de març s'incrementarien les patrulles mixtes en parcs i zones comercials per facilitar la prevenció i la informació.

Taxa de criminalitat
D'aquests informes destaca especialment que Ripollet tingui una taxa de criminalitat del 41,6, inferior a la mitjana europea, espanyola i catalana. Aquesta taxa es calcula dividint el total de fet delictius entre el nombre d'habitants de la població. L'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, va voler destacar aquesta dada i va explicar que d'aquest balanç se'n despren que Ripollet és una població tranquil·la i segura.

FOTO: D'esquerra a dreta, el cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Sánchez, l'alcalde de Ripollet, Juan Parralejo, i el cap de la Policia Local de Ripollet, Vicenç Pacheco.

L.P.