Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La UGT evita noves vagues d'autobusos a Ripollet i Cerdanyola

La UGT de Catalunya ha desconvocat les dues jornades que tenia previstes aquest mes de març per reclamar la millora de les condicions laborals dels gairebé 200 conductors de les empreses de transport de viatgers per carretera. Aquestes dues empreses són La Vallesana i Marfina, que pertanyen al grup Sarbus. Dimecres passat el sindicat i la direcció de l'empresa van arribar a una acord en la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya.

Segons la UGT, l'empresa s'ha compromès a instal·lar lavabos i vestidors independents a les cotxeres per a les 25 conductores que hi ha actualment en plantilla. També es crearà una comissió mixta (empresa i treballadors) per negociar amb els ajuntaments, on estan situats els finals de línia, per instal·lar lavabos per a l'ús dels conductors.
Pel que fa als horaris, el sindicat havia denunciat que s'havien quedat obsolets i que no es podien complir amb el conseqüent temps d'espera dels usuaris. La denúncia també feia referència al manteniment de vehicles de Sarbus, que sovint presentaven deficiències que no es reparaven mai com calefacció, aire condicionat o miralls. En aquests aspectes es crearà una comissió que traslladarà el tema dels horaris a la Direcció General de Transports de la Generalitat i el tema del manteniment a una comissió mixta que realitzarà un seguiment del bon funcionament dels vehicles.