Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'exposició de Brull es trasllada a Sant Cugat

L'exposició ‘Josep M. Brull: l'artista, el mestre, l'home' segueix de gira pel Vallès. Després de gairebé dos mesos i mig al Museu d'Art de Sabadell, el passat dia 5 de març va tenir lloc la inauguració a la Casa Aymat de Sant Cugat.

L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Ripollet, Ferran Tornel; Xavier Escura, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Cugat; Eulàlia Saló, coordinadora del Patronat de Cultura; i Elena Vilalta, comissària de l'exposició. També cal destacar especialment la presència de la família Brull, a banda de nombrosos veïns de Sant Cugat que van voler acostar-se per visitar la mostra. Sant Cugat va sumar-se des d'un bon principi a la iniciativa de l'Any Brull ja que dins la seva col•lecció patrimonial hi ha una figura de Sant Francesc, obra de Josep Maria Brull.

El fet que sigui la Casa Aymat la seu que acull l'exposició té una significació important. En la primera etapa com a escultor, l'anomenada etapa popular, Brull va realitzar una gran quantitat de figures inspirades en l'expressió de la cultura popular a Catalunya (pagesos, venedors de terrissa, pescadors o pastors en són alguns exemples). Justament durant aquesta primera etapa va realitzar sèries de figures on es recollia tot el procés de determinats oficis. Una d'aquestes sèries és la de la llana. Precisament la llana és un dels materials tradicionals utilitzats per fer tapissos i per aquest motiu té una certa simbologia que la Casa Aymat, antiga fàbrica de catifes i tapissos, aculli l'exposició d'un escultor que ha deixat testimoni artístic del procés d'elaboració d'aquesta matèria. L'exposició es podrà veure a Sant Cugat fins al 20 d'abril on en principi està previst que clogui la itinerància. Tot i així, hi ha la possibilitat de que encara pugui visitar una o dues ciutats més.