Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Rejovenir els locals d'assaig musicals

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Ripollet ha fet públic l'inici del procés per redefinir el conveni de cogestió dels locals d'assaig, fins ara dut a terme amb l'entitat Kanyapollet. Així, s'ha fixat el calendari d'actuació, la taula de negociació i la dinàmica de treball. Entre les noves propostes de la Regidoria destaca l'acotació de l'edat dels usuaris fins als 29 anys, actualment prop de la meitat són majors d'aquesta edat, i la intenció d'establir una rotació per donar entrada als grups en llista d'espera.

El regidor de Joventut, Ferran Tornel, s'ha referit, en roda de premsa, a les crítiques formulades per l'entitat Kanyapollet, arran la pujada de les quotes per ús dels locals d'assaig, que al 2007 van sumar 4.781 euros. Així, ha desmentit que l'aportació municipal per al funcionament dels locals no és de 2.000 sinó de prop d'11.000 euros, ja que, segons el regidor, l'entitat va obviar la part que aporta l'Ajuntament, a més de la del Patronat de Cultura i Joventut. Per Tornel, "d'aquestes xifres es desprèn que el funcionament d'aquest servei no genera cap tipus de negoci per l'Ajuntament" i ha afegit que, en cas que algún dia hagués superhàbit es repercutiria en el joves que fan música.

Tot i realitzar una valoració positiva del funcionament dels locals al venciment del conveni, Tornel ha manifestat que "no han mancat conflictes en l'aplicació de la normativa". En aquesta línia, el regidor ha argumentat manca de puntualitat en el pagament de quotes, episodis de falta d'higiene, desperfectes o enmagatzent de materials aliens a l'ús musical. No obstant ha senyalat la seva aposta per la cogestió "sempre i quan l'altra part sigui prou madura per fer-se càrrec de les responsabilitats que li pertoquen".

L'equipament
Els locals d'assaig municipal es troben situats en una nau industrial de l'avinguda del riu Ripoll. Tenen 222 metres quadrats, repartits en 7 sales insonoritzades, sala de reunions i serveis i la seva construcció va costar 172.000 euros.
Un d'aquests locals està equipat amb bateria, amplificadors i micròfons.

De qui depenen?
Des de l'1 de març de 2008 depenen únicament del Casal de Joves, amb motiu de la sortida de la Regidoria de Joventut del PMCiJ. Segons la normativa al respecte que té el Casal de Joves, els objectius del servei són la promoció de les arts musicals, de la creació de nous grups, així com el foment d'un espai de relació i dinamització, la cogestió i l'associacionisme.
Més informació al Casal de Joves de Ripollet, situat a la rambla de Sant Jordi, 6. Telèfon: 93 586 46 52.