Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira d'entitats

  • Quan? 05/05/2019 de 10:00 a 14:00
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Ripollet
.
El diumenge, 5 de maig, de 10 a 14 h, a plaça de Pere Quart i les rambles de Sant Esteve i Sant Jordi s'engalanaran per acollir la Fira d'entitats, després de la bona rebuda de la primera edició. Organitzada per una comissió, formada pel Servei comunitari de l'Institut Can Mas, l'Esplai l'Estel i Descargolats Teatre, amb el suport de l'Ajuntament, la fira girarà entorn l'Any de les arts escèniques. Enguany s'ha decidit canviar-la de data per donar-li identitat pròpia, desvinculant-la definitivament del Sant Jordi. Una altra de les prioritats ha estat donar cabuda al màxim nombre d'entitats possible i repartir-les al llarg de les rambles.

La presentació va anar a càrrec del regidor de Cultura, Oriol Mor, alumnes del Servei comunitari de l'Institut Can Mas; la mestra responsable, Roser Peris i Clàudia Romero, de l'Esplai l'Estel. "Volem que la fira d'entitats sigui un espai obert, un aparador de l'associacionisme ripolletenc, en totes les seves vessants", va afirmar Oriol Mor, tot explicant que s'ha fet una convocatòria oberta a totes les entitats culturals, socials, veïnals i esportives. També hi seran els partits polítics, en un espai específic.


Altres novetats són la gimcana Circus Rhombus, organitzada pel servei comunitari de l'Institut Can Mas i el Centre d'Esplai l'Estel, que consistirà en 15 proves relacionades amb les arts escèniques. Quant a la resta d'activitats, a més d'ambientar el recorregut amb decoració relacionada amb les arts escèniques, es manté el concurs de còmic, l'escenari "micro obert" per a intervencions i exhibicions d'entitats, a més de tallers a diferents parades, l'espai lector i un dinar popular.

Voluntariat de Proximitat
Promoure el voluntariat a Ripollet és l'objectiu principal que persegueix el Servei Comunitari de l'institut Can Mas. Un projecte on participen més d'un centenar de nois i noies de 3r d'ESO. Enguany, els joves, d'entre 14 i 15 anys inverteixen unes hores a la setmana a ajudar al Banc dels aliments, la PAH, el Centre de dia, el Centre Obert La Placeta, Aspasur, el projecte Llibres Lliures, La Gresca, La Careta Teatre, el Centre d'Esplai l'Estel, Ripolab Hacklab, voluntariat mediambiental i el blog del servei comunitari, entre altres.

Mostra de Comerç al Carrer
La Unió de Comerciants, amb el suport de la Regidoria de Comerç, se suma al matí del "superdiumenge" amb la Mostra de comerç al carrer, a la rambla de Sant Esteve, tocant al pavelló Joan Creus. S'hi podrà trobar una trentena d'establiments de moda i complements, regals, calçat, alimentació, món animal, llaminadures, llibres, decoració de la llar, educació, bellesa i benestar, costura creativa, parament de la llar, moda íntima i un llarg etcètera, coincidint també amb el Dia de la mare.

A més de les mostres de productes i serveis dels associats de la UCR, es desenvoluparan jocs i activitats tecnològiques a l'espai de Codelearn Ripollet. També s'han previst unes curses solidàries en benefici de Save the Children, així com sorteigs per compres fetes en diversos establiments. A les 13.30 h tindrà lloc el sorteig del Concurs del parany a l'aparador. Centenars de butlletes entraran en la rifa de desenes de premis que han concedit els establiments patrocinadors i un últim premi, patrocinat per la UCR, en aquest cas un patinet elèctric.


Activitats inspirades en l'AnyScènica:

- Concurs de còmics (emplenar les vinyetes). Els treballs s'exposaran posteriorment al Mercat Municipal.

- Gimcana "Circus Rhombus"

- Conte: La Caja de Cristal. A les 11.30 h, escrit i narrat per l'actriu Helena Bea. Espectacle familiar i gratuït. A càrrec de La Careta Teatre.

- Body Paint. Durant tot el matí, dos body paints a càrrec de La Careta Teatre.