Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Setmana Ripollet Cultiva't

  • Quan? 02/05/2017 a 00:00 fins a 07/05/2017 a 00:00
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Ripollet
.
La setmana central del Ripollet Cultiva't comença el dimarts 2 de maig, a les 10 hores, amb una visita guiada a l'horta social del Molí d'en Xec, que anirà a càrrec de Mario Jiménez, de Jardinet, SCCL. A la tarda, a les 17.30 hores, la Biblioteca Municipal organitza un taller infantil d'estampació d'elements naturals sobre bosses, per fer-les més divertides. Anirà a càrrec d'Anna Nieto de Talleret Kraft. Està adreçat a infants a partir de 5 anys, i cal inscripció prèvia.

Dimecres, 3 de maig, el Centre Cultural acollirà dues xerrades a càrrec de les entitats Vallès Agroforestal i Projecte Boscos. Tots dos col·lectius treballen per la recuperació d'espais forestals i la conscienciació vers els boscos i la natura.

Dijous, 4 de maig, el Casal d'Avis acollirà un taller de cosmètica natural, en el qual s'ensenyarà a preparar cremes amb olis naturals i extractes de plantes. Es durà a terme de 10 a 12 hores, i anirà a càrrec d'Àngels Blànquez de la cooperativa Jardinet.

Dissabte, 6 de maig, es durà a terme una observació astronòmica sota el títol 'Mirant el cel. Estels i planetes' des del parc dels Pinetons. L'observació anirà precedida per una petita explicació, a les 20 hores, a la Casa Natura. L'activitat d'observació tindrà lloc de 21 a 22 h. Cal inscripció prèvia. El període d'inscripció s'obre 10 dies hàbils abans de l'inici de l'activitat. Les inscripcions es poden realitzar al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres, de 10 a 13 h) o bé a activmuseuciencies@bcn.cat.

Per últim, diumenge 7 de maig, arriba la Festa en Verd al parc del riu Ripoll, de 10 a 14 h. La fira està organitzada per l'Ajuntament de Ripollet, la Casa Natura, Jardinet i La carxofa rebel, i en ella hi participaran diverses entitats que treballen per uns conreus més sostenibles i respectuosos amb l'entorn. Hi seran presents entitats com ara Som lo que sembrem, Som energia, Les Refardes o Mamicria, que oferiran diversos tallers per a tots els públics. També hi participaran la Biblioteca Municipal, amb una hora del conte especial dedicada a la natura, la Policia Local, que organitzarà un taller de bicicletes, l'Escola de Música, que hi posarà música en directe, l'AMB que prepararà un estand sobre compostatge i el col·lectiu d'aturats, que prepararà una paella popular per als presents.