Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

26è Sant Jordi a la Rambla

  • Quan? 21/04/2013 de 10:00 a 00:00
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Rambla de Sant Jordi
.
Un any més, i ja en són 26, arriba una de les cites més esperades de la primavera. Es tracta del Sant Jordi a la Rambla, que ens porta tot allò a què ja estem acostumats: paradetes, llibres, roses, gastronomia, i moltes ganes de passejar per la rambla i compartir el dia amb altres ripolletencs. Tot organitzat per la Comissió Ripolletenca d'Activitats Culturals, amb la col·laboració del Patronat Municipal de Cultura. Fira d'Entitats Locals i Artesania
A partir de les 10 hores
El pati del Centre Cultural acollirà durant tot el matí una marató d'actuacions d'entitats locals. Com sempre, les associacions ripolletenques participen a tot el que se'ls proposa per tal de donar a conèixer les seves activitats.

L'Any Espriu present al Sant Jordi i a Ripollet amb diversos actes
A les 11 h a a la Sala d'Actes del Centre Cultural
Enguany se celebra l'Any Espriu i Ripollet s'ha adherit a la celebració. Així, el Sant Jordi a la Rambla tindrà també un espai dedicat al poeta que consistirà en una lectura de textos de l'autor.

Ripollet Sardanista un any més al Sant Jordi a la Rambla
A les 12 h a la plaça de Pere Quart
Enguany la ballada de Sardanes estarà amenitzada per la Cobla de Sabadell, convidada per Ripollet Sardanista.

Cercavila a càrrec de Rhytm'n' Moyo
A les 12.15 h a la Rambla de Sant Jordi
Rhytm'n'Moyo és ja un habitual de les cercaviles ripolletenques, ja sigui pel Sant Jordi o per la Festa Major.

Els Grallers dels Gegants de Ripollet posen la melodia a la festa

A les 13 h a la Rambla de Sant Jordi
A Catalunya no hi ha festa si no hi ha gralles. Per això els grallers dels Gegants de Ripollet posaran el seu gra de sorra a la trobada amb una cercavila a la Rambla de Sant Jordi.

L'Esbart de Sant Cugat tanca els actes de la CRAC
A les 18 h a la Rambla de Sant Jordi
L'Esbart Sant Cugat neix l'any 1975 amb un caràcter definit d'innovació en el món de la dansa catalana, sempre basant-se en la cultura popular i tradicional del nostre país. Actualment la direcció d'aquest grup de Cos de Dansa és dirigit per Laia Martínez. Enguany visiten Ripollet per formar part del Sant Jordi a la Rambla 2013.

Sorteig de la UBR
Durant el mes d'abril, la UBR ha posat un marxa la campanya del Sant Jordi 2013. Així tots els comerços associats han repartit entre els seus clients unes butlletes que els permetran participar en el sorteig d'un llibre electrònic. Serà el mateix diumenge a l'estand que la Unió de Botiguers tindrà a la Rambla de Sant Jordi.

Ripollet Ràdio present a la festa
Durant tot el dia
Dins el marc de les activitats del 15è aniversari de l'emissora municipal, Ripollet Ràdio debuta enguany al Sant Jordi a la Rambla amb una mostra de la seva programació, des de l'estudi mòbil, que s'instal·larà a peu de la ràdio, davant el Centre Cultural. Al llarg de la jornada, diferents col·laboradors faran programes cara al públic, amb entrevistes, actuacions i connexions.

Especial informatiu
Al migdia els serveis informatius de Ripollet Ràdio faran un magazín, presentat per Francina Ricart. L'espai comptarà amb protagonistes del Sant Jordi a la Rambla, el Racó de les Lletres, així com de la Mostra Gastronòmica. A més, es connectarà amb les carpes i la lectura de textos d'Espriu, que s'estarà fent a la Sala d'Actes del Centre Cultural.
Quant a la resta d'espais, es muntarà una graella amb una representació de la trentena de programes culturals, teatrals i musicals que hi ha actualment en emissió.

Recollida d'aliments per a Càritas
Seguint la bona experiència duta a terme el passat Nadal, el Sant Jordi a la Rambla realitzarà una recollida d'aliments per a Càritas, durant tot el dia, a la carpa annexa a l'estudi mòbil de la ràdio. Per tal de facilitar la campanya, els lots es podran continuar portant del 22 al 26 d'abril a les instal·lacions de l'emissora, situada dalt del Casal de Joves, a la rambla de Sant Jordi, 6, 1r pis, de dilluns a dijous matí i tarda i divendres al matí.
Es necessiten aliments envasats de llarga caducitat, com ara oli, llet, farina, llegums secs, tomàquet, pasta, cereals i llaunes de conserva de peix, entre d'altres, tots ells d'alt valor nutritiu i bàsics per a l'alimentació. Els productes recollits es destinaran a farcir el banc d'aliments de la secció local de Càritas, que els lliurarà a famílies necessitades de Ripollet.

L.P.