Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Exposició: 'Joan Amades, La memòria del poble'

  • Quan? 02/02/2010 a 00:00 fins a 31/03/2010 a 00:00
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? CIP - Centre d'Interpretació del Patrimoni Local Molí d'en Rata
.
El Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata acollirà, a partir del dia 2 de febrer, l'exposició temporal Joan Amades, La memòria del poble, produïda per l'Associació Cultural Joan Amades i cedida pel Servei de Patrimoni de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb motiu de l'Any Amades, que es va celebrar l'any passat.

Pujat damunt d'un ase i carregat amb quaderns i una màquina d'escriure, Joan Amades (1890-1959) va recórrer tota la geografia catalana, recuperant costums i tradicions, refranys, auques, cançons, rondalles i llegendes. La seva producció és heterogènia i desigual, però d'un valor incalculable per la cultura catalana. En el seu costumari, Amades ens parla de Ripollet i destaca el Ball de Gitanes i ens explica que entre el territori que hi ha entre Barberà i Ripollet es troba la porta de l'infern de Catalunya.

Amb aquesta mostra es podrà descobrir de prop l'obra i la persona del folklorista, a través de diverses notes autobiogràfiques combinades amb una selecció de fotografies, il·lustracions i un breu discurs narratiu. Tot plegat contribuirà a conèixer l'home que preservà de l'oblit moltes de les costums i tradicions populars del país.