Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa de Sant Antoni Abat

  • Quan? 24/01/2010 de 00:00 a 00:00
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Ripollet
.
Programa
* A les 7.00 h, diana de traginers, despertada del poble amb motiu de la festa.
* A les 8.30 h, esmorzar de traginers al Recinte Firal per a tots els participants.
* A les 9.00 h, concentració a cal banderer, Sr. Manel Verdaguer i Coll, al carrer Isabel la Catòlica, núm. 41, per seguidament anar a l'església parroquial de Sant Esteve, precedits per la banda de música La Popular Sansense de Barcelona.
* A les 9.30 h, a l'església parroquial, celebració de l'ofici solemne pel rector de la parròquia, mossèn Antoni Rubio Barés i la intervenció de la Coral El Vallès.
* A les 10.30 h, al pati del col·legi Anselm Clavé, al carrer Escoles, repartiment de coques i mistela per als socis i participants i concert de les bandes de música.
* A les 11.00 h, concentració de les cavalleries i carros participants al recinte firal, situat a l'avinguda Catalunya cruïlla amb carrer Barberà i carrrer Torrent Tortuguer.
* A les 11.45 h, benedicció dels animals de companyia a la cantonada carrer Nou amb Anselm Clavé.
* A les 12.00 h, repic de campanes anunciant l'inici dels Tres Tombs i de la benedicció dels cavalls i ases participants pel rector de la parròquia, mossèn Antoni Rubio i Barés. El banderer de la festa Sr. Manel Verdaguer i Coll, acompanyat per Josep Manel i Manel Ramon, i el carruatge de la Comissió amb la figura de Sant Antoni Abat, encapçalant la passada.
Bandes de música participants: La Popular Sansense i la Banda Sinfònica de Badia del Vallès, cavalls de muntura, xurquis, mallorquines, featons i altres carruatges. Carros a la pagesa i carros grans de transport.
* A les 13.00 h, a la plaça de l'Onze de setembre, desfilada individual de tots els participants.
* A les 14:00 h, lliurament de records de la Festa a tots els participants davant el monument als Tres Tombs a la plaça Josep Mª Brull.
* A les 17.30 h, concert de Sant Antoni Abat de Ripollet, al pavelló Joan Creus a càrrec de la Internacional Cobla Orquestra Montgrins.
* A les 18.00 h, actuació sorpresa.
* A les 18.15 h, nomenament Traginers d'Honor 2010. Tot seguit es farà el sorteig del poltre, el porc, el xai i el premi especial i lliurament de fanalets.
* A les 18.45 h, ball fi de festa. Inaugurarà el ball, el banderer, la seva família i amics. Relleu de bandera i nomenament del Banderer de l'any 2011. Ball del fanalet. Ball seguit fins al final de la festa.