Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Programes d'acompanyament a la inserció

Programes organitzats per entitats i administracions diverses per a facilitar la inserció laboral.

 

DONA I METALL

El Programa Dona i Metall: reinventem l’ocupació a Ripollet, està adreçat a dones del territori interessades en reinventar-se i reorientar-se laboralment en l’àmbit del metall/instal·lacions.

Cofinançat per la Diputació de Barcelona i per l'Ajuntament de Ripollet, i implementat en estreta col·laboració amb el Gremi d’instal·ladors i PIMES del metall CRM, neix amb el ferm propòsit de trencar barreres en l’accés a l’ocupació de sectors tradicionalment masculinitzats, on actualment hi ha demanda real d’ocupació.

El programa es desenvolupa mitjançant accions individuals i grupals d’assessorament i acompanyament a la inserció, amb formació específica i pràctiques. Tallers d’apoderament i perspectiva de gènere dirigits tant a les dones com a  les empreses participants del projecte. A més, es porta a terme en contacte estret amb el teixit empresarial del sector generant sinèrgies i establint vincles de col·laboració.

La finalitat d’aquest programa és visibilitzar i reivindicar la presència de la dona en la indústria metal·lúrgica, potenciant la inserció laboral estable al sector.

 

PROGRAMA ORIENTA

És un programa d’acompanyament a la inserció laboral, amb l’objectiu de  de millorar i afavorir l'ocupabilitat de les persones participants. Combina atencions individualitzades d’orientació laboral amb tallers grupals de competències per a la recerca de feina. A més, es desenvoluparan accions d’enfortiment social i teixit productiu realitzant visites a empreses i entitats socials de Ripollet. L’acompanyament es portarà a terme d’acord amb les necessitats i interessos de cadascuna de les persones participants, realitzant un itinerari personalitzat. Les accions són sense cost per a les persones participants. L’objectiu és atendre un mínim de 90 persones en procés de recerca o millora de feina.

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, amb fons del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

Les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina de Treball corresponent, o bé a la nostra entitat.

 

PROGRAMA SINGULARS: ENJEGA'T JOVE - DÓNA LLUM I ORGANITZA EL TEU ITINERARI

Adreçat a persones joves entre 16 i 29 anys inscrites a Garantia Juvenil i com a demandants d’ocupació, té com a objectiu acompanyar i oferir a les persones participants els recursos i competències necessàries per consolidar el seu objectiu professional, millorant la qualificació i ocupabilitat i detectant les necessitats de personal al teixit empresarial de l'entorn.

Per tant, es tracta d’un programa d’acompanyament a la inserció laboral o educativa, amb dues propostes formatives i realització de pràctiques en empreses, així com tallers i activitats grupals que permetran la millora de l’ocupabilitat de les persones joves participants. Enguany, les formacions proposades són: Activitat bàsiques d'electricitat i Operador/a de magatzem.

Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

 

IMPULS AL SERVEI LOCAL D’OCUPACIÓ

 

L’objectiu és la millora de l’atenció a les persones usuàries del Servei Local d’Ocupació (SLO) alhora que impulsar el servei d’intermediació laboral.

Per una banda, es pretén reforçar l’SLO, ampliant els recursos tècnics per optimitzar els processos d’acollida, inscripció, orientació i seguiment laboral.  A més, s’afegeixen nous recursos de tallers de competències digitals per a la recerca de feina  i tallers prelaborals, on es treballaran competències transversals, com ara la responsabilitat, la comunicació, l'autoestima i els hàbits de treball, que augmentaran les possibilitats d'èxit en el procés de recerca de feina de les persones participants.

D'altra banda, per impulsar i fomentar el servei d'intermediació laboral es reforçarà l'assessorament tècnic a les empreses, donant suport en la definició del perfil professional de les vacants i desenvolupant les accions pertinents per millorar l'ajust competencial de la persona candidata al lloc de treball.

Aquest projecte, compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el marc del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2020-2023.

 

generalitat de catalunya.jpg     Logo Generalitat i afers.png    logo ajuntament.jpg      logo soc.png        DB horitzontal 201.jpg        MTMSS+SEPE-nou logotip.jpg         dipuTTT.jpg                    TTT_Bola.jpg (1).jpg          FSE inverteix futur.pngAMB_Logo_1.jpg