Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Jordi 2023

 

SLIDE_1600_1.jpg

 

El Departament de Cultura de l'Ajuntament ha presentat el programa de Sant Jordi 2023. Els actes del qual s’allargaran pràcticament durant tota la segona quinzena d’abril.

Aquest any l’Ajuntament ha volgut donar al llibre un paper protagonista, tal i com es posa de manifest a la imatge. El llibre com a transmissor de la cultura, el coneixement, la diversió. Quan obrim un llibre floreixen dins nostre un munt de sensacions.

El fet de que la Diada caigui en diumenge ha suposat l’ampliació de la participació i, per tant, també de l’espai que s’ocuparà: a la rambla Sant Esteve i Sant Jordi, les pistes de l’Esbar, parc dels Mestres i pati del Centre Cultural. A banda, de l’espai Capmany i Biblioteca. “Enguany ens trobem amb la particularitat que cau en diumenge, i preveiem que hi haurà més veïns i veïnes amb ganes de participar, com també hem comprovat el gran nombre d’autors i autores, entitats i comerços que volen posar parada”, explica el regidor de Cultura, Oriol Mor. I és que es preveu la participació de 8 autors/es, 8 il·lustradors/es i 22 entitats participants, és a dir, una cinquantena de parades.

El gran centre neuràlgic del 23 d’abril serà la plaça de Pere Quart, on s’instal·larà l’Espai del llibre i la lectura durant tot el dia, de 9 a 20 h. Allà s’hi ubicaran les parades de llibres i roses, ja sigui de llibreries i floristeries de la ciutat o bé de les diverses entitats que hi volen participar. A la pl. de Pere Quart, també s’hi trobaran les parades dels escriptors/es i dels il·lustradors/es locals. Enguany tots els autors i autores de Ripollet estaran plegats al mateix espai. “Considerem que donarem més sentit a la diada si tota la gent que passeja pel centre de la ciutat troba a la mateixa plaça tots els nostres autors i autores”, indica el regidor. D’aquesta manera, a més, es dona encara més impuls a la il·lustració, un gènere que ha pres molta força en els darrers anys. Com es fa palès amb la creació del nou col·lectiu de joves artistes l’Associació RipoArt, que farà la seva primera exposició col·lectiva a la Sala d’Art del Centre Cultural.

A més, al carrer nou, Ripollet Ràdio oferirà una programació especial en directe des del seu estand.

El Sant Jordi també pren força als centres educatius, d’una banda, les escoles que així ho hagin sol·licitat visitaran la Xamusquina al Centre Cultural del 4 d’abril al 6 de maig. D’altra banda, l’Escola de Música Municipal oferirà un recital de cançons del musical Matilda, el 23 d’abril pel matí al pati del Centre Cultural.