Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Dia Internacional de la Dansa

Programa DID 2002 #RipolletBalla

TWITTER.jpg

 

Ripollet celebra el proper dissabte 30 d’abril el Dia Internacional de la Dansa, que aquest any arriba a la seva cinquena edició amb unes circumstancies molt especials. La dansa torna a l’espai públic després de dos anys.

El dia internacional de la dansa va ser establert per la UNESCO l’any 1982, atenent a una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. Per celebrar aquest dia es va escollir el 29 d’abril, per ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern. Així, és un dia que es celebra de manera simultània en molts països. A Ripollet la iniciativa va sorgir l’any 2017, i va suposar un gran èxit tant de participació, com de treball i esforç conjunt entre les entitats, col·lectius i gimnasos locals. 

Durant el mes d'abril hem pogut assistir al Teatre Auditori a dos espectacles de dansa: 'Peter Pan', de la Cia Pocket Ballet, dins la programació Petit Mercat Vell; i ‘No sin mis huesos’, de la Cia. Iron Skulls Co, que va programar l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell.

El programa continuarà divendres 29 d’abril amb les masterclass de dansa a l’IE Els Pinetons: a les 17.30h, una masterclass infantil; i a les 19.30h, la masterclass per a públic adult dedicada al gènere del Neo Burlesque, a càrrec de Glitter Girls, que combinarà els moviments sensuals del burlesques amb la dansa urbana. Ambdues activitats seran gratuïtes i no requeriran inscripció prèvia.

El plat fort del DID 2022 serà dissabte, a partir de les 16.30h al Parc dels Pinetons, amb l'itinerari de dansa. Una desena d'entitats i gimnasos locals mostraran les seves coreografies en dos escenaris que s'instal·laran per l'ocasió. 

DID2.jpg  

Els grups que participen enguany del DID 2022 són:

 1. Ballet carmela
 2. Bunkay danza
 3. Danza joven
 4. Diverfit
 5. Duo fitness
 6. Gimnasio Gali
 7. Line dance Palau Ausit
 8. Escola Odette
 9. Ripollet country Line Dance
 10. SB Dance
 11. Colors del Vallès

Finalment, la cloenda serà a les 20h al mateix Parc dels Pinetons, i anirà a càrrec de la Cia. La Bandra Street Groove i el seu espectacle 'Ritme al carrer'.