Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Dia Internacional de la Dansa

Programa Dia de la Dansa a Ripollet

SLIDE_1600_2.jpg

 

Durant el mes d’abril Ripollet se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dansa, que enguany arriba a la seva sisena edició.

El programa d’activitats va començar divendres amb la representació de l’espectacle ‘Migrare’, de la CiA la Maduixa, a càrrec de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell. A més, diumenge va tenir lloc el darrer espectacle de la temporada de la programació d’espectacles familiars Petit Mercat Vell que organitza l’Ajuntament de Ripollet i que també va ser de dansa, ‘scRakeja’t 2.0’, de CobosMika Company.

El plat fort del DID serà el proper dissabte, 29 d’abril, amb l’exhibició de ball que realitzaran les entitats i gimnasos locals. Enguany, aquesta activitat compta amb una novetat i és que es trasllada a la pista coberta del Poliesportiu Municipal, tal i com han acordat les entitats participants de manera que cap imprevist meteorològic pugui suspendre la celebració. La marató començarà a les 17h i comptarà amb la participació de: l’Associació Colors del Vallès, Associació Country Line Dance, Dansa Jove Noelia España, Epidemic Dance Show, Escola de Dansa Odette, Gimnàs Gali, Line Dance Palau Ausit, i SB Dance. Es tracta d’un acte obert a tota la ciutadania que tindrà l’oportunitat de gaudir de la dansa al carrer.

El dia internacional de la dansa va ser establert per la UNESCO l’any 1982, atenent a una iniciativa del Comitè Internacional de Dansa. Per celebrar aquest dia es va escollir el 29 d’abril, per ser el dia que va néixer Jean-George Noverre, un innovador i el creador del ballet modern. Així, és un dia que es celebra de manera simultània en molts països. A Ripollet la iniciativa va sorgir l’any 2017, i va suposar un gran èxit tant de participació, com de treball i esforç conjunt entre les entitats, col·lectius i gimnasos locals. 

Els grups que participen enguany del DID 2022 són:

  1. Dansa Jove Noelia España
  2. Gimnàs Gali
  3. Line dance Palau Ausit
  4. Escola de Dansa Odette
  5. Associació Country Line Dance
  6. SB Dance
  7. Associació Colors del Vallès
  8. Epidemic Dance Show