Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici d’un nou curs de clubs de lectura a la Biblioteca Municipal

Segueix augmentant i consolidant-se l’oferta de clubs de lectura de la Biblioteca Municipal de Ripollet arribant, aquest curs 2023/2024, a la xifra de 10 clubs de lectura, amb una participació aproximada de més d’un centenar de persones en total.

Inici d’un nou curs de clubs de lectura a la Biblioteca Municipal.

Aquest mes de setembre la Biblioteca Municipal dóna el tret de sortida als clubs de lectura per aquest nou curs. Com cada any, les sessions es faran d’octubre a juny, i inclouen diferents temàtiques, estils i edats.

A través dels clubs de lectura es fomenta l’hàbit de la lectura i s’incentiva el diàleg i la tertúlia. No es tracta només d’una activitat cultural, sinó que és una experiència d’aprenentatge en un entorn comunitari i participatiu.

Dins la programació de clubs de lectura per a públic adult es pot trobar: el Club de lectura de novel•la; Llegir el Teatre, un club de lectura de textos teatrals; el Club ChickLit dedicat al gènere romàntic; el Book Club per practicar la lectura i la parla de l’anglès i el Club de lectura d’àlbums il·lustrats per a adults, adreçat especialment a educadores, monitores i bibliotecàries per a aprofundir en grans obres de la literatura infantil.

Per als més petits, l’oferta inclou un Club de lectura infantil per a nens i nenes de 5 a 7 anys que es vulguin iniciar a la lectura; i un Club de lectura infantil per a  infants de 8 a 10 anys. També continua un any més el club de Còmic infantil, adreçat a nens i nenes de 7 a 11 anys.

Com a novetat d’enguany, s’amplien els clubs de lectura adreçats a públic jove, creant-se el club de Novel·la jove, adreçat a joves de 12 a 16 anys, en el qual es llegiran les darreres tendències en novel·la juvenil dels autors i autores més actuals. Aquest club s’uneix al de Còmic Jove especialitzat en còmic i manga.

Les inscripcions als clubs de lectura comencen el dilluns, 4 de setembre, i es poden fer presencialment a la Biblioteca, per telèfon al 93 586 42 30; o per correu electrònic a biblioteca@ripollet.cat.

L’oferta de clubs de lectura i la resta d’activitats de la Biblioteca Municipal formen part de Ripollet és Cultura, la guia de formació, serveis i recursos culturals als equipaments públics.