Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Festa Major

La Festa Major de Ripollet és la festa gran de la ciutat. Sempre es celebra el darrer cap de setmana d'agost. L'origen de la Festa Major es la celebració de la festa del patró de Ripollet, Sant Esteve. Antigament es celebrava el primer diumenge d'agost, però donat que en aquelles dates encara quedaven per fer feines del camp, es va traslladar al mateix diumenge del mateix mes, mantenint-se així fins avui. 

La Comissió de la Festa Major és l'òrgan d'assessorament, coordinació, debat i consulta, sense personalitat jurídica pròpia, que treballa conjuntament per elaborar el programa d'activitats de la festa. Va nèixer fa anys amb l'objectiu d'afavorir la participació ciutadana i està constituïda per representants de les entitats locals, associacions de veïns i veïnes, tècnics municipals, representants polítics, i ciutadans i ciutadanes a títol individual.

Comissio FM.jpg

Els eixos de treball de la Comissió són: 

  • Participativa: fomentar i donar suport a una Festa Major que arribi a tota la ciutadania de Ripollet, per tal que tothom pugui sentir que és la seva festa.
  • Popular: incrementar la participació donant protagonisme a les entitats locals i convidant als veïns i veïnes a ocupar l'espai públic, descentralitzant espais d'activitats i generant nous fluxos connectats entre aquestes activitats.
  • De tothom: equilibrar les propostes d'activitats amb una oferta amplia, variada i que arribi a tots els segments d'edat..
  • Nostra: treballar en tots aquells aspectes relacionats amb l'evolució formal i funcional de la festa, garantint en la mesura del possible els seus elements identitaris i tradicionals.
  • De tothom i per a tothom: una Festa Major lliure d'agressions, inclusiva, igualitària i sense discriminacions. 
  • Sostenible: una Festa Major que tingui cura de l'entorn.