Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ocupació

Servei local d'ocupació

El Servei Local d’Ocupació de l’Ajuntament de Ripollet és un dispositiu impulsat per la Diputació de Barcelona i posat a disposició de la ciutadania amb dues línies d’actuació: millorar l'ocupabilitat de les persones en situació d'atur i, en paral·lel, establir vincles amb les empreses per detectar-ne les necessitats i oferir-los assessorament especialitzat per cobrir els perfils professionals que requereixen.

Orientació laboral

L’orientació laboral i formativa és la base d’un acompanyament a la inserció de qualitat. Des de Ripollet Impulsa, generem contextos per afavorir el descobriment de vocacions professionals i l’actualització formativa, i acompanyem a la persona en el seu procés de recerca de feina.

L’Ajuntament de Ripollet us ofereix el servei d’atenció a les persones en situació de recerca o millora ocupacional, gràcies al qual podreu accedir a:

  • Acompanyament, assessorament i orientació laboral personalitzada i ajustada a les necessitats de la persona en recerca o millora de feina.
  • Borsa de Treball, amb publicacions d’ofertes de feina i servei d’intermediació entre les persones demandants de feina i les empreses amb necessitats de personal.
  • Espais de recerca de feina en línia i presencial, amb acompanyament tècnic expert i amb l’objectiu de fomentar l’autonomia de les persones en situació de recerca o millora de feina.

 

Per a més informació o cita prèvia, contacteu amb nosaltres a través del telèfon 93 580 76 42, o del correu electrònic orientacio@ripollet.cat.

 

 

Programes d'acompanyament a la inserció

Programes organitzats per entitats i administracions diverses per a facilitar la inserció laboral.

UBICAT

Programa d’orientació laboral dirigit als veïns i veïnes de Ripollet que necessitin suport personalitzat en la recerca de feina o en la millora de la seva capacitació professional. Les persones participants prenen part en sessions individuals d’orientació professional amb l'acompanyament de personal tècnic, així com en tallers grupals amb l’objectiu de millorar les competències per a la recerca de feina efectiva.

El programa també inclou accions grupals per a l’enfortiment social i el coneixement dels recursos del municipi, així com activitats per tal que les persones participants entrin en contacte directe amb el teixit productiu i les empreses de Ripollet.

S'adreça a persones en situació d’atur, persones inactives i persones treballadores, preferentment les que es troben en una situació de precarietat laboral.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Trabajo y Economía.

 

RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA

Serveis laborals especialitzats d’orientació, acompanyament i suport a la inserció per a persones destinatàries del programa.

L’objectiu és oferir un itinerari personalitzat d’inserció per orientar i acompanyar a les persones destinatàries de la renda garantida de ciutadania en el procés d’inserció mitjançant la millora de l’ocupabilitat, així com aconseguir i mantenir una inserció laboral en el mercat de treball ordinari mitjançant les adaptacions i els ajustaments necessaris en el lloc de treball.

Adreçat a persones que estan percebent la renda garantida de ciutadania. Han de ser derivades per l’Oficina de Treball del SOC una vegada han adquirit el compromís d’iniciar un itinerari personalitzat d’inserció.

Aquest programa està subvencionat per Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Ripollet.

 

TECNO TALENT VALLÈS (TTV)

Acció conjunta dels ajuntaments de Ripollet, Castellbisbal i Terrassa. Centrat en la cadena de valor de la salut i benestar, es tracta d’un programa bianual que té com a objectiu promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la Tecnologia.

Adreçat a persones del municipi que cerquin iniciar un itinerari formatiu per potenciar el seu perfil professional i augmentar les possibilitats d’inserció així com la seva millora professional i a aquelles empreses del territori centrades en la cadena de valor de la salut i benestar.

Aquest programa està subvencionat per la Diputació de Barcelona.

 

SUPORT AL SERVEI D'ORIENTACIÓ LABORAL – IMPACTE COVID

Programa d'orientació laboral on es treballa a partir d’itineraris d'ocupació individualitzats. Consta de diferents fases on es tracten aspectes com la contenció emocional i l'aproximació de les persones al teixit empresarial. L’objectiu d’aquet programa és millorar l'ocupabilitat i possibilitats d'inserció de les persones que han vist la seva situació laboral afectada per l'impacte de la Covid19.

Adreçat a persones treballadores de l'empresa Sintermetal que s'hagin vist afectades pel tancament de l'empresa i es trobin en situació d'atur o precarietat laboral y a persones treballadores d'empreses locals vinculades amb l'empresa Sintermetal o d'altres del sector del metall, que s'hagin vist afectades pel tancament d'aquesta i que es trobin en situació d'atur, precarietat laboral o ERTE/ERE. També està adreçat a persones de Ripollet que estiguin en situació d'atur i/o precarietat laboral conseqüència de la COVID-19.

 

generalitat de catalunya.jpgLogo Generalitat i afers.pnglogo ajuntament.jpg logo soc.png

 DB horitzontal 201.jpg    MTMSS+SEPE-nou logotip.jpg     dipuTTT.jpg          TTT_Bola.jpg (1).jpg