Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Patrimoni

Jornades Europees de Patrimoni 2021

Programa Jornades Europees Patrimoni Ripollet 2021

Jornades Europees de Patrimoni

SLIDE_1600_2.jpg

Els dies 8, 9 i 10 d’octubre hi ha una cita ja consolidada des de fa anys a nivell europeu: Les Jornades Europees de Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i de la Comissió Europea que té lloc ininterrompudament a Catalunya, des del 1991. Està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

El CIP que hi participa des dels seus inicis al 2007, aquest any s’hi ha volgut sumar posant com a eix central la nova exposició que tindrà lloc a la sala d’exposicions temporals i que commemora els 90 anys de la República. Teniu tota la informació sobre el programa d'activitats aquí.

Amb el títol “Persones, somnis i ideals. Els anys republicans a Ripollet: 1931-1936”, aquesta mostra és fruit de la col·laboració entre el Centre d’Intepretació del Patrimoni, l’Arxiu municipal i el Grup d’Estudis Ripolletencs, que han fet la recerca i la redacció dels textos.

A banda, ha comptat amb la participació i col·laboració de diferents veïns i veïnes i entitats de Ripollet i de Cerdanyola que han participat de la recerca i/o cessió de documents, fotografies i objectes de l’època. 

Es mostraran exemplars originals de la Revista Talaia, conservada per la família Mimó de Cerdanyola, flascons i píndoles de farmàcia del farmacèutic i jutge de pau Ernesto Sales i es visionarà una gravació de l’època del primer equip de bàsquet de Ripollet.

També destaquen els originals de la revista Sempre Avant, vinculada al mètode Freinet, un moviment pedagògic innovador en que l’infant és autor del seu propi aprenentatge.

També s’hi mostrarà una maqueta de l’escola Anselm Clavé en temps de República, realitzada pels maquetistes locals Jordi Voltà i Modest Serra.

La mostra s’estructura en 4 grans blocs: la part més política, els valors que va impulsar la república, els canvis a nivell urbanístic i d’equipaments que es van impulsar en aquest període, i la vida cultural i esportiva que protagonitzava la comunitat.

A més, recupera alguns personatges importants del període del 31 al 36, ja sigui per la seva participació en política, en l’educació o en l’entreteniment. Alguns d’ells ja coneguts, però d’altres que segurament provocaran més d’una sorpresa.

L’exposició anirà acompanyada d’un seguit d’activitats que farciran tot el cap  de setmana de les Jornades.