Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Patrimoni

Biografia Antoni Valls Roviralta

Biografia Antoni Valls Roviralta

 

Biografia Antoni Valls Roviralta

Antoni Valls Roviralta fou nascut a Ripollet el 1905, fill del forner en Josep Valls Llonch (Ripollet, 1874). Segons els censos de 1934 i 1939, Antoni i Josep residien al carrer Monturiol nº22. Lloc on posteriorment Antoni crearà la seva pròpia Escola de Música.

I es que Antoni, des de ben jove va mostra una especial predilecció per la música fent d’ella la seva vocació i convertint-se en professor de piano, tal i com queda recollit a l’apartat de professions del cens de 1934.

Antoni Valls Roviralta no va ser únicament professor, també va ser músic i la seva vocació va transcendir més enllà de les aules. Va exportar el seu talent musical mitjançant la seva pròpia orquestra, l’Orquestra Roviralta. Com succeeix a molts artistes, però, havia de compaginar la seva labor musical amb la feina a la fàbrica Uralita, per tal de poder-se guanyar la vida.

Tota una vida dedicada a la seva passió, la música, que va finalitzar l’any 1986 quan ens va deixar, a la mateixa ciutat de Ripollet. Entre les seves obres destaquen la sardana “Llibertat”, homenatge al president Macià, i la sardana “Ripollet, la meva vila”.