Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Festa Major 2022

El treball de la Comissió de Festa Major

La Comissió de la Festa Major treballa amb 3 subcomissions: infantil, Mercat de la Vinya i juvenil.

                  festa_majo_comissio_20220621.jpg

La Comissió de la Festa Major ha treballat de valent, en un any especialment complicat i intens, per poder donar resposta a la ciutadania i tornar la il·lusió d’una Festa Major amb la nostra identitat. Enguany, ha mantingut les subcomissions del Mercat de la Vinya, Infantil i Juvenil.  

El Mercat de la Vinya, que s’ubicarà al carrer dels Afores fins el carrer Pizarro, a la plaça d’en Clos i al pati de l’escola d’Anselm Clavé, tornarà a ser un punt per a potenciar el comerç i la restauració local, alhora que es vehicula amb el patrimoni de Ripollet. Mantindrà la mostra gastronòmica, i de vins i caves, el Gastrovinya; el Racó del tast amb maridatges de productes de proximitat; el Ludivinya, amb una zona de jocs destinada a pública familiar; i la zona de concerts i actuacions a la plaça Clos. Aquest any no hi haurà la Casa de la Vinya, perquè el CIP Molí d’en Rata acull l’exposició “Al Vallès, som gent de vinya”, que es podrà visitar durant els dies de la Festa.

Pel que fa al programa infantil, es manté l’Espai del Petit Lector de la Biblioteca a la plaça de Pere Quart; els tallers de ciència i construccions, els concerts familiars, la Baixada de Carretons i el Correaigües de sempre pels carrers.

Una altra novetat d’aquest any és l’increment de pressupost destinat als joves, amb la creació d’un espai nocturn al pati de l’escola Ginesta, es reprèn el tradicional ball del confetti i el scape room. A més, s’ha treballat per donar lloc als grups de música locals.

Quant al pregó, enguany es farà a la Plaça del Molí i, en els propers dies, es donarà a conèixer qui el protagonitzarà.

D’altra banda, per tal de poder gaudir d’una Festa Major segura, s’ampliaran els punts lila jove LGTBI, especialment a la zona de concerts del Parc dels Pinetons, reforçats amb una campanya de comunicació i una parella itinerant que vetlli per la convivència, la reducció de conductes de risc i incíviques i l’ús responsable de l’espai públic.