Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Carnaval 2022

Programa del Carnaval 2022

Tret de sortida al Carnaval 2022 que se celebrarà del 23 de febrer al 3 de març

Després de dos anys, el Carnaval torna als carrers de Ripollet en el marc d’una realitat marcada per la situació sanitària vigent. En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’està treballant per poder desenvolupar la tradicional Rua de Carnaval el proper dissabte 26 de febrer i adaptar el programa d’actes a la nova realitat que ens està tocant viure.

Sota l’etiqueta #AiredeCarnaval, aquest any es vol traslladar la idea que el Carnaval ens dóna un respir i l’oportunitat de tornar a tenir una mica de diversió, després de la seva suspensió l’any passat, i d’uns mesos en els que pràcticament s’ha suspès tota l’activitat associativa local.

Com cada any, està previst que la Rua comenci a les 17.30h al carrer de Sarrià de Ter i finalitzi al Parc de Gassó Vargas. Podran participar persones individuals i aquells grups formats per un mínim de 2 persones i sense màxim de participants: disfresses individuals, grups reduïts de 2 a 5 components, comparses mitjanes entre 6 i 29 components, i comparses grans de més de 30 components. L’Ajuntament posarà a disposició equips de megafonia per aquelles comparses que reuneixen els criteris establerts a les bases.

El termini de presentació és fins divendres 6 de febrer mitjançant un tràmit al web municipal ripollet.cat.

CARNAVAL2022.png

Marxa Jove

Aquest any, s’ha mantingut el ball de nit jove posterior a la Rua, amb la novetat que es realitzarà a l’aire lliure, a la Plaça de Joan Abat i no hi haurà concurs de disfresses. Començarà a les 22 hores i comptarà amb l’actuació del punxadiscos i animador Joe Diem.

Tot i que no serà necessari una entrada prèvia, es durà a terme un control d’aforament. Serà obligatòria l’acreditació amb DNI, NIE o passaport original, i les persones menors de 16 anys podran accedir al recinte degudament autoritzades i acompanyades per algun dels seus progenitors, tutor legal, o bé per persones majors d’edat autoritzades per algun dels dos anterior. El formulari d’autorització es podrà descarregar a través de la biografia de l’instagram de @ripolletjove.

 

Penjada del Cabraboc

Com és habitual, seran els Diables i la Colla de Gitanes de Ripollet els que donaran el tret de sortida al programa d’actes amb la penjada del Cabraboc i tabalada, el dimecres 23 de febrer, a les 18.30 hores, al balcó de Ripollet Ràdio. Anteriorment, s’interpretarà la llegenda del Vell i la Vella. Una de les novetats d’aquest any serà que l’actuació de les Gitanes es realitzarà al pati del Centre Cultural.

Finalment, clourà el programa d’actes del Carnaval, la despenjada del Cabraboc el dimecres de cendra, el 3 de març.

Aquest any, donades les circumstàncies, s’ha cregut adient suspendre la sardinada. 

 

Descentralització

Com va sent habitual en les activitats culturals de carrer, la descentralització també vindrà donada per la programació de dos espectacles familiars divendres 25 de febrer. D’una banda, l’espectacle ‘El carrer és nostre’, dels Always Drinking Marxing Band a les 17 hores, la plaça del Molí; una xaranga que ja va venir per la Festa Major al barri de Can Mas i va tenir força èxit. Seguidament, a les 19 hores, hi haurà l’actuació per a públic adolescent amb el punxadiscos Joe Diem.

D’altra banda,  també hi haurà un espectacle infantil que tindrà lloc al Parc Massot, al barri de Tiana Pont Vell.

Les restriccions actuals fan que hi hagi un aforament controlat però no caldrà reserva d'entrada prèvia.