Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

Cicle de xerrades pedagògiques 2022-2023

Dissabte, 5 de novembre de 2022.
Coeduques

coeduques.jpg

De 10 a 12 h, a la sala d'actes del Centre Cultural

Taller obert a totes les famílies interessades en conèixer la coeducació i la perspectiva de gènere. Reflexionar entorn als mandats de gènere tradicionals i visibilitzat els estereotips i prejudicis de gènere i prendre consciència d’aquestes representacions socials.

Ponent Laura Girbau, dona, feminista, professora associada de la UAB en la facultat d'educació en el grau d'educació infantil i primària, directora del CRP  i didàctica de les ciències socials.

Consulteu com va anar la sessió al següent enllaç

Dissabte, 4 de febrer de 2023.
Nyam, nyam, bon profit!

alimentacio-0-3.jpg

De 10 a 12 h, a l’EBM La rodeta del molí

Els primers anys de vida de l’infant són importants per a un bon desenvolupament. L'entorn i la seva família són clau en aquest procés. Una bona alimentació no només és garantia de bona salut, sinó que també ajuda al desenvolupament intel·lectual, emocional i social de l’infant. En aquesta xerrada parlarem de com crear uns hàbits d’alimentació que afavoreixin un bon desenvolupament global.

Ponents: personal de l’equip de psicologia del CDIAP DAPSI Cerdanyola, centre especialista i de referència en el desenvolupament infantil i l’atenció precoç de la primera infància, de les seves famílies i l’entorn.

Cal inscripció prèvia.

Dissabte, 4 de març de 2023.
Pim, pam, repicam!

pxfuel.com (14).jpg

De 10 a 12 h, a la sala d'actes del Centre Cultural

Voleu passar una bona estona amb el vostre fill/a? A través de la descoberta de jocs, cançons, moixaines, danses, narracions, llum i color, desenvoluparem la nostra comunicació, percepció musical i sensibilitat artística. Una experiència emocionant tant per infants com per a persones adultes.

Ponent Elena Pereta Simón. Mestra de música per la Universitat Ramon Llull. Postgraduada en Psicomotricitat Educativa. Coordinadora de l’Àrea de Sensibilització Musical a l’Escola de Música Sant Gervasi fins al 2013. Creadora de la Cia. d’espectacles musicals Com Sona? adreçada a infants dels 0 als 6 anys.

Cal inscripció prèvia.

Dissabte, 6 de maig de 2023
Primers auxilis en la petita infància

emocions-0-3.jpg

De 10 a 12 h, a l’EBM La Verema

Descriure d'una manera senzilla i pràctica com cal abordar algunes de les situacions que més preocupen a les famílies, bé per la seva freqüència o per la seva gravetat aparent. Saber reconèixer alguns signes d’alarma  i com iniciar el tractament amb l’infant, in situ, poden ser claus per evitar la progressió de la malaltia, en algunes ocasions i en d’altres poder resoldre l’incident sense necessitat de trasllat a un centre sanitari.

Ponent Brigida Prestamo Pereira: Infermera d’Atenció Primària Unitat Pediàtrica EAP Ripollet

Cal inscripció prèvia.

Dissabte, 3 de juny de 2023
Com llegir abans de saber llegir?

lectura-0-3.jpgDe 10 a 12 h, a la Biblioteca

Espai per reflexionar sobre les primeres lectures infantils, per descobrir com llegeixen els nadons, quin tipus d’obres els poden oferir i quina experiència lectora els hi podem brindar des de ben petits.

Ponent Sònia Fernández. Directora de la Biblioteca infantil i juvenil Can Butjosa.

Cal inscripció prèvia.